در علم پزشکی به پر و برجسته کردن هر قسمت از صورت و بدن را با استفاده از هر ماده و متریالی فیلر میگویند .
فیلر ها انواع مختلفی دارد که برحسب ماده استفاده شده که ماده ای صناعی یا طبیعی و بیوژیک باشد تفکیک میشود .
استفاده از ژل برای فیلر
انواع ژل ها برای انجام فیلر : در گذشته از مواد سنتتیک استفاده میشد و به علت عدم سازگاری و عوارض زیاد منسوخ شد . بعد ها از کلاژن استفاده کردن که منشا حیوانی داشت و باعث ایجاد حساسیت شده . امروزه از ژل هایی استفاده میکنند که از نظر مولکولی خیلی مشابه به پوست بدن میباشد و ایجاد حساسیت نمیکند .
در ساخت ژلها از موادی استفاده میکنند که واکنش و حساسیت ایجاد نکنند و همچنین با بافتها سازگاری بیشتری داشته باشند . ژل ها از نظر ماندگاری در بدن و یا تجزیه به سه دسته دائمی ، موقت و نیمه موقت تقسیم میشود .
ژلهای دائمی ژل هایی هستند که در بدن تجزیه نمیشود و برای همیشه در بدن باقی میماند . این دسته از ژل ها بسیار خطرناک هستند و عوارض جانبی دارد و همیطور هزینه تزریق نسبت به سایر ژل فیلر ها بالا است .
ژل های نیمه موقت زمان بیشتری طول میکشد که تجزیه شود و ماندگاری طولانی تری دارد . این دسته از ژل ها حاوی مقدار زیادی کلاژن هستند که به ساخت کلاژن طبیعی در پوست کمک میکند . در نتیجه پوست به مرور زمان جوان میشود . تزریق این ژل ها برای برجسته کردن قسمت های استخوانی مثل برجسته کردن گونه مناسب است .
دسته آخر ژل های موقت هستن که نسبت به ژل های نیمه موقت سریعتر در بدن تجزیه میشود . این نوع ژلها توسط آنزیم ها تجزیه شده و اثرش زود تر از ژل های دیگر از بین میرود . این ژل ها مزیت های بیشتری نسبت به دائمی و نیمه موقت دارند و همینطور هزینه پایین تر برای تزریق نسبت به دیگر ژل ها دارند .
ژل های موقت :
ژل های موقت کوتاه ترین ماندگاری دارد و هزینه کمتری نسبت به دیگر فیلر ها دارد . این ژل ها چون در بدن بصورت طبیعی وجود دارد ، عوارض کمتری دارند و باعث حساسیت نمیشود . ژل های موقت انواع مختلفی دارد از جمله :
ژل فیلر چربی انسانی :
در این روش چربی قسمتی از بدن خود فرد برداشته شده و به قسمت مورد نظر تزریق میشود . چون این چربی از بدن خود فرد گرفته میشود حساسیت و یا خطرات پیوند وجود ندارد .
ژل فیلرهای اسیدهیالورانیک:
اسیدهیالورانیک : ماده اصلی تشکیل دهنده این ژل ها ، اسید هیالورانیک است . این ماده بصورت طبیعی در بدن وجود دارد که نقش رطوبت رسانی ، انعطاف پذیری و ترمیم پوست آسیب دیده را دارد که با بالارفتن سن تولید این ماده در بدن کاهش میابد .
ژل های هیالورونیک اسید حدودا 6 تا 18 ماه ماندگاری دارند و کم کم بصورت طبیعی جذب بدن میشود و نیاز به ترمیم دارد .
ژل فیلرهایی که حاوی اسید هیالورانیک هستند :
ژل فیلر پرین/پرلین_آل : محتویات اصلی این ژل اسیدهیالورانیک هست که بیشتر برای حجم دادن نواحی تخت ، برجسته لب و برطرف کننده چین و چروک سطحی استفاده میشود .
سیلک رستالین /رستالین / رستالین-آل : محتویات اصلی تشکیل دهنده اسید هیالورونیک است . این ژل برای خطوط متوسط تا عمیق استفاده میشود . این فیلر بخاطر جذب بالای آب و داشتن ذرات بسیار ریزی نسبت به ژل های دیگر برای برجسته کردن لب بسیار مناسب است .
کلسیم هیدروکسیل آپاتیت : ماده اصلی تشکیل دهنده این فیلر کلسیم است . این ژل ها بسیار سنگین هستند و برای قسمت هایی که خطوط عمیق تر دارند . این ماده هم طبیعی است و در استخوان های بدن وجود دارد .
ژل هایی که حاوی کلسیم هیدروکسیل آپاتیت هستند :
ژل رادیز یا رادیس : محتویات اصلی این ژل هیروکسی لاپاتیت کلسیم است که به شکل میکروسفیرها استفاده میشود . این نوع ژل مناسب برای از بین بردن خطوط با عمق متوسط است و مناسب برای حجم دهی قسمت های استخوانی مانند برجسته کردن استخوان گونه است ولی برای تزریق و حجم دهی لب مناسب نیست .
ژل اسید پلی لاکتیک :
اسید پلی لاکتیک یک ژل سنیتیک است اثر این ماده فوری نیست بلکه این ماده بعد از تزریق به تدریج موجب تولید کلاژن در پوست میشود و بعد از 4 تا 6 هفته طول میکشد تا نتیجه حاصل شود .
ژل فیلر های حاوی اسید لاکتیک هستنند :
ژل فیلر ژل اسکولپترا :
محتویات اصلی : این ژل اسید پلی لاکتیک است . این ژل برای پر کردن تو رفتگی و گودی های صورت و افزایش ضخامت پوست و همچنین به منظور افزایش ضخامت پوست و برجسته کردن گونه مناسب است و برای لب مناسب نیست .
برای تزریق ژل بهتر به مشاورین و پزشک های متخصص در کلینیک معتبر و مطمئن مراجعه کنید . ژل های موجود در بازار متنوع هستند و همینطور ژل هایی نامرغوب که عوارض جبران ناپذیری به همراه دارند وجود دارد و درمان این عوارض ده سال طول میکشد .
0 دیدگاه